HIV-ul, spaima adolescenților din Năvodari

Tânărul de 30 de ani a creat panică in Năvodari după ce ar fi declarat în presă că este purtător al virusului HIV și a întreținut raporturi sexuale neprotejate cu un adolescent bisexual, care la rândul său a avut mai multe iubite. Cei doi băieți se pare că ar fi avut o relație amoroasă timp de patru luni fără să știe că unul dintre ei ar avea o problemă de sănătate. După despărțirea de partener, bărbatul de 30 de ani a efectuat analize medicale și ar fi aflat că a contactat virusul.

Bărbatul se pare că ar fi efectuat analizele în luna octombrie și a fost inclus într-un program de tratament la un spital ce nu aparține de Constanța, existând bănuială că ar fi primit asistență medicală în București.

Fostul iubit al suspectului de HIV, se pare că ar fi elev în a XII a la Liceul Lazăr Edeleanu și ar fi întreținut raporturi sexuale cu mai multe tinere. Reprezentanții instituției de învățământ au început acțiuni de promovare a sănătății printre elevi astfel încât aceștia să se protejeze sau să își verifice starea de sănătate efectuând analize.

Cadrele didactice, nu consideră normal ca numele liceului să se asocieze cu activitățile deviante pe care elevii le întreprind în timpul liber.

Oamenii legii au deschis un dosar de cercetare deși bărbatul de 30 de ani a declarat în presă faptul că ar fi infectat cu HIV tocmai pentru ca partenerii sexuali pe care i-a avut să se testeze și să evite răspândirea virusului.

Identitatea pacienților care sunt infectați cu virusul HIV este protejată. Orice persoană dorește să se testeze pentru HIV sau alte infecții trebuie să știe că analizele sunt voluntare și confidențiale.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Dina