”Histria Atlas” a primit botezul

Șantierul Naval Constanta a fost gazda ceremoniei de botez a navei “Histria Atlas”. Evenimentul s-a bucurat de prezența unui public însemnat, curios să participe la oficierea lansării la apă a tancului EcoMaxMR1. Ceremonia religioasă a fost săvârșită  de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului a înmânat comandantului navei ”Histria Atlas”, Paul Oprea, Icoana Sfântului Nicolae, considerat ocrotitorul spiritual al marinarilor, al călătoriilor pe ape și al pescarilor.

Solemnitatea ceremoniei lansării la apă a navei a fost întregită de tăierea panglicii și momentul spargerii sticlei de șampanie. Nașa vasului ”Histria Atlas” a fost desemnată Gabriela Salerno, soția directorului firmei care dă clasificarea navei.

Botezul a fost întâmpinat cu aplauze din partea celor prezenți.

La eveniment, au fost invitați peste 70 de oaspeți din străinătate. Alături de aceștia au mai participat Gheorghe Bosînceanu, viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, dar și marinari și angajați ai Șantierului Naval.

„Histria Atlas“ este un tanc de 41.000 tdw, cu dublă funcțiune, de transport produse petroliere şi chimice, construit la Constanța, după un concept românesc, dezvoltat cu ajutorul unor experți germani. Vasul  are o lungime de 180 metri şi un pescaj de 11,2 metri și va naviga cu personal român.

Redactor: Mihaela Țânțaru