HCM Constanța, în pragul desființării

2015 este fără doar și poate anul de doliu al sportului constănțean. După “înmormântarea” echipei Rugby Club Județean Farul Constanța, dar și şubrezirea Clubului Volei Municipal Tomis Constanța, chiar înaintea celor mai importante meciuri ale sezonului, o altă echipă campioană a României se află în pragul desființării.

Cetățean de onoare al municipiului Constanța, desemnat cel mai bun handablist român în anul 2009, Laurențiu Toma este exemplul viu că se poate face performanță în orice fel de condiții, însă cu foarte multe sacrificii.

Extrema stângă a HCM-ului, George Buricea, este unul dintre liderii clubului care a dominat categoric competițiile interne din România. Acesta nu s-a ferit să îl critice pe  vicele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir, care a uitat să se țină de promisiunile făcute față de campionii țării.

În ultimul deceniu, HCM Constanța a dominat autoritar Liga Națională, câștigând de 9 ori Campionatul României, din 2004 până în prezent. Handbaliștii constănțeni au trecut în palmaresul clubului alte 6 cupe ale României. Pe plan internațional, HCM Constanța a obținut cele mai mari performanțe pentru handbalul românesc, de după 1989. Barcelona și Montpellier sunt cele mai titrate echipe care au cunoscut înfrângerea în fața handbaliștilor constănțeni, care și-au trecut în cont performanţe importante pe plan european, precum calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor şi calificarea la Turneul Final Four al Cupei EHF.

Redactor: Sorin Hulubei