HC Dobrogea Sud și-a prezentat lotul

Noua echipă de handbal a Constanței, Handbal Club Dobrogea Sud, și-a prezentat lotul de jucători. Cu un schelet ce se bazează în principal pe jucători de la defuncta HCM, noua echipă a județului se va înscrie în Divizia A, adică eșalonul secund al Ligii Naționale de Handbal. Susținerea financiară va veni de la Primăria Constanța și Consiliul Județean.

Este oficial. Constanța are o nouă echipă de handbal. Bazele echipei Handbal Club Dobrogea Sud Constanța au fost puse de trei foști jucători ai HCM-ului. Este vorba despre Ionuț Stănescu, George Buricea și Laurențiu Toma.

Conducerea echipei va fi asigurată de asemenea de cei trei inițiatori ai proiectului: Stănescu va fi președintele clubului, iar Buricea și Toma cei doi vicepreședinți. Fiind o echipă nou înființată, aceasta va porni la drum din eșalonul secund, iar activitatea va începe de la un zero istoric. Lotul echipei va fi format din jucători de bază ai HCM-ului. Printre ei se numără Cutura, Rakcevic, Angelovski, Vujadinovic, Subțirică și Enescu.

Obiectivul echipei este promovarea în Liga Națională de Handbal, iar apoi accederea cât mai rapidă în Liga Campionilor.

Noul antrenor al echipei este sârbul Dorde Cirkovic care în urmă cu șase ani a fost secundul regretatului antrenor al HCM-ului Zoran Kurtes.

Finanțarea echipei va fi asigurată de către Consiliul Județean și Primăria Constanța cu care au fost deja purtate discuții. Până în acest moment nu a fost stabilit nici un program de pregătire din cauza timpului foarte scurt în care a fost înfințată echipa. Prezentarea lotului de jucători a coincis cu un alt moment festiv: ziua de naștere a lui George Buricea.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea