Harta digitală a Portului Constanța

Apar primele schimbări în ceea ce privește modul în care este administrat portul de la malul mării. Portul maritim Constanța va avea o hartă actualizată. O astfel de hartă topografică digitală există deja și a fost realizată în urmă cu 17 ani, însă nu mai corespunde cu realitatea din teren.

Începe schimbarea la față a portului maritim constănțean. După ce a fost eliberat certificatul pentru modificarea intrării în port pe la Poarta 1, portul Constanța și Portul Tomis vor avea o hartă topografică digitală. O astfel de hartă există. A fost realizată în perioada 1996-1999, însă dinamica construcțiilor face a diferențele dintre hartă și situația din teren să fie și de 80%.

„Probleme sunt. Vorbim de contractele de închiriere cu operatorii portuari, dragajul Portului Constanţa. Vrem o hartă cadastrală, ca toată lumea să aibă acces la ceea ce este în port. Vom face un program de reabilitare a infrastructurii, pe care îl vom discuta cu operatorii portuari“, a declarat Dan Tivilichi, noul director de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Pentru realizarea hărții cadastrale a fost deja lansată o licitație publică. Valoarea contractului este de 1.760.000 lei, garanţia de participare va fi în cuantum de 35.000 de lei, iar cea de bună execuţie – 5% din valoarea fără TVA a contractului. O astfel de hartă digitală constituie componenta principală a bazei de date din structura portului Constanța și Portului Tomis. Cei care vor să preia acest contract trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Unul dintre acestea face referire la prestarea în ultimii trei ani de servicii similare cu cele care fac obiectul achiziţiei în valoare cumulată de cel puţin 600.000 de lei, la nivelul unuia sau mai multor contracte. Licitaţia se va atribui într-o singură etapă, prin procedură online simplificată, pe baza preţului cel mai scăzut. Data-limită de depunere a ofertelor este 28 noiembrie, ora 15.00, iar pentru a fi eligibilă, oferta trebuie să fie valabilă 90 de zile de la termenul-limită de primire a ofertelor, urmând ca acestea să fie evaluate pe 23.12.2016, ora 18.00.

Redactor: Cerasela Videanu