Halloween, sărbătoarea vrăjitoarelor

Chiar dacă mai sunt aproape două săptămâni până la cea mai înfricoșătoare sărbătoare, ofertele pentru petrecerile tematice au început să apară. Halloween-ul este o altă tradiție importată care are foarte mult succes la noi în țară. Tinerii sunt cei care apreciază cel mai mult acest gen de evenimente, iar localurile din Constanța și Mamaia vin în întâmpinarea lor cu oferte diversificate.

Noaptea în care se spune că nu mai există graniță între lumea noastră și lumea de dincolo este celebrată anual pe 30 octombrie. Atunci, dovlecii sunt decorați și transformați în lanterne pentru sufletele celor care nu mai sunt printre noi. Sperietoarele, ciorile, păienjenii sau vrăjitoarele sunt doar câteva dintre simbolurime bine-cunoscute ale Halloween-ului. Hotelurile au pregătit pachete speciale pentru cei care vor să vină la mare în această perioadă.

Localurile, restaurantele și cluburile pregătesc și ele evenimente speciale pentru această ocazie. Evenimetele sunt dedicate și copiilor.

Cei care vor să participe la o petrecere tematică de Halloween ar fi bine să știe că ținuta trebuie să fie cât mai înfricoșătoare. La fel trebuie să fie și machiajul, iar în cazul în care nu dispuneți de suficienți bani pentru a merge la un salon profesionist pentru un machiaj așa cum trebuie, internetul poate să fie soluția.

Anul acesta, 30 octombrie este într-o zi de duminică, iar cele mai multe localuri au ales ca petrecerile să aibă loc cu o seară înainte, adică sâmbătă 29 octombrie. Cei care vor să participe trebuie să știe să locurile sunt limitate, iar biletele se vând destul de repede.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Narcis Verdes