Halep nu mai este numărul 1 mondial

Simona Halep a revenit astăzi în România după turneul de la Australian Open, unde a fost eliminată de Serena Williams în faza optimilor de finală. De săptămâna viitoare jucătoarea nu va mai ocupa  prima poziție în clasamentul mondial.

Simona Halep a revenit în țară, după eliminarea de la Australian Open 2019. Românca a pierdut în sferturi, la Melbourne, cu americanca Serena Williams, locul 16 WTA, scor 1-6, 6-4, 4-6. De luni, românca nu va mai ocupa prima poziție în clasamentul mondial.

“Nu am nici cea mai mică idee şi nici nu mă gândesc la acest lucru. Vreau să fiu sănătoasă şi să încep să muncesc ca să revin la nivelul cel mai înalt”, a spus Halep, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, întrebată când va reveni pe locul 1.

Acum, pentru Simona Halep urmează trei competiții importante: meciul de Fed Cup cu Cehia și turneele de la Doha și Dubai.

“Nu a fost un turneu rău, nici foarte bun, dar ținând cont de toată pregătirea pe care am avut-o în iarnă, am avut meciuri foarte bune. Infernal? A fost un tablou greu, poate cel mai greu de până acum, jucând cu surorile Williams una după alta.

Simona Halep a declarat ca își va lua câteva zile de pauză, iar apoi se va concentra pe meciurile de la FedCup. Halep se declară mulțumită de evoluția de la Australian Open în condițiile în care s-a prezentat la primul mare turneu al anului fără antrenor.

Redactor: Alexandra Panait