Guvernul a suplimentat fondurile pentru programul Prima Casă

Guvernul a suplimentat fondurile pentru programul Prima Casă cu încă opt milioane de lei.  Mai mult decât atât, fondurile rămase neaccesate de unele bănci vor fi redistribuite, iar în total ar mai fi bani pentru încă aproximativ 400 de locuințe. Agenții imobiliari îi sfătuiesc însă pe cei care își doresc un credit prima casă să se adreseze băncilor pentru că doar în acest mod există șanse ca bugetul să fie majorat.

 

Programul „Prima Casă” are mare succes printre tinerii care vor să își achiziționeze o locuință. Pentru acest an, suma pusă la dispoziție a fost de 1, 7 miliarde de lei, însă banii s-au epuizat rapid pe fondul tensiunilor provocate de Legea Dării în plată. Guvernul a venit în această perioadă cu o suplimentare a fondurilor.

Doar în acest mod, prin numărul mare de cereri adresate băncilor, Guvernul ar mai putea veni cu o suplimentare majoră a fondurilor. Pentru cei care își doresc neapărat o casă și nu vor să aștepte există și alte alternative de credit. Diferența este însă că avansul este ceva mai mare.

Din anul 2009, atunci când a fost lansat programul Prima Casă, 182 000 de români l-au folosit pentru achiziționarea unei locuințe.  În acest moment, nouă bănci au terminat banii alocați pentru program.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea