Guvernul României a omorât şi ultima speranţă a cadrelor medicale de la Spitalul din Eforie Sud

Cu o vechime de peste 100 de ani, spitalul de oase din Eforie Sud a fost un reper în ceea ce priveşte chirugia ortopedică, care este una extrem de complexă. În ciuda faptului că această unitate medicală a fost complet ignorată de autorităţi şi că aparatura de care dispune este mai veche de 50 de ani, pacienţi din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate au venit la acest spital datorită medicilor. De acest aspect se pare că nu a ţinut nimeni cont, iar soluţia găsită de autorităţi pentru a spirjini acest spital pare să fie desfiinţarea şi anexarea la Spitalul Judeţean Constanţa, spital care dispune deja de o secţie de ortopedie renovată şi cu aparatură de ultimă generaţie.

Ce se va întâmpla cu terenul pe care este situat spitalul de ortopedie ştiu doar cei care au înaintat proiectul la Guvern.

Pacienţii sunt de acord că acest spital nu dispune de condiţiile unei unităţi de categoria intâi, dar chiar şi aşa, mulţi vin de la sute de kilometru distanţă pentru calitatea actului medical.

În ciuda deciziei adoptate de Guvern, medicii de la spitalul de oase nu vor sta cu mâinile în sân.

Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa nu a dorit să facă niciun comentariu referitor la această decizie.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Ionescu