Guvernul pregătește măsuri radicale

Cazurile de confirmare cu COVID-19 au crescut alarmant în ultima perioadă, iar asta descurajează orice intenție de a menține programul actual la terasele și restaurantele din toată țara, nu numai de pe litoral. 

Prin urmare, Guvernul se pregătește să adopte măsuri radicale. Închiderea programului la ora 23.00 este soluția la nerespectarea regulilor.

În funcţie de evoluţie, vor fi şi anumite restricţii. Noi nu vrem să fie restricţii. Noi vrem ca toată lumea să conştientizeze şi să respecte acele norme. Când am făcut acele măsuri de relaxare, le-am făcut însoţite şi de un ordon de ministru, comun cu ministrul de resort, care prevedeau şi acele norme de funcţionare şi desfăşurare. Toată lumea şi le-a asumat, inclusiv acei agenţi economici care deschid în acel sens afacerile, dar rămâne să le şi respecte. În condiţiile în care nu vor fi respectate, vor fi şi controale mai înteţite în următoarea perioadă.”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În ultimile zile, controalele au fost intensificate, însă rata de eficiență nu a fost cea așteptată de Guvern. Cu toate că numărul de infectări cu Sars-CoV-2 crește de la o zi la alta, ministrul sănătății a declarant că nu se va reveni, deocamdată, la starea de urgență.

„Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere.”, a declarat Nelu Tătaru

În ceea ce privește redeschiderea școlilor, Nelu Tătaru susține că este încă devreme pentru a lua o decizie. Potrivit acestuia, există scenarii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu se discută despre amânarea începerii școlii.

Redactor: Oana Jărloianu