Noul guvern a depus jurământul

Avem Guvern nou, după ce ieri, membri cabinetului au fost în Parlament. Președintele Klaus Iohannis a criticat însă dur PSD-ul și a lansat avertismente la adresa Cabinetului Tudose.

Atât noii, cât și vechii miniștri validați, ieri, de comisii, au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în fața președintelui României, Klaus Iohannis. Asta după ce Parlamentul a dat votul de încredere, cu 275 de voturi în favoarea noului Executiv. Preşedintele țării a atacat dur coaliţia de guvernare, spunând că ţara a fost implicată într-o criză.

Iohannis a desființat măsurile noi din programul de guvernare propus de cabinetul Tudose.

Guvernul Mihai Tudose a fost votat, joi, de Parlament, când  275 de aleşi au votat ”pentru”, în timp ce 102 parlamentari au fost împotriva noului Guvern.

Deși șeful Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, susține că motivul înlăturării guvernului Grindeanu  este acela că nu a respectat programul de guvernare, iată că noul guvern are o altă agendă de lucru. Unele dintre schimbări vor afecta mediul de business, astfel încât din ianuarie 2018 impozitul pe profit va fi aplicat pe cifra de afaceri. Vor apărea noi taxe și impozite, iar președintele nu a lăsat să scape netaxat acest aspect.

Referitor la fostul Executiv, șeful statului a menționat că ceea ce s-a întâmplat recent pe scena politică din România, va rămâne în istorie.

Redactor: Daniel Albu