Gunoi, cerşetori şi porumb “fert” în Mamaia (VIDEO)

Staţiunea Mamaia şi-a căpătat renumele de capitală a distracţiei pe timpul verii, dar cu siguranţă nu poate concura la titlul de cea mai curată destinaţie de vacanţă din România. Motivele pot fi văzute la tot pasul – gunoaiele care acoperă plaja, trotuarele şi spaţiile verzi, cerşetorii şi vânzătorii ambulanţi care agasează turiştii.

Dincolo de cluburile luxoase, staţiunea Mamaia nu prea are multe de oferit turiştilor. Mizeria de pe plajă ar fi unul dintre cele mai neplăcute aspecte…

Un alt aspect care nu este pe placul turiștilor sunt cerșetorii care îi agasează încă de la intrarea în Satul de Vacanță. Femei cu copii în brațe, tinere cu handicap și bătrâni neajutorați cer mila trecătorilor. Dacă unii oameni își continuă drumul fără să le acorde importanță, alții se simt deranjaţi de cerşetorii care la orice colţ de stradă întind mîna în speranţa că vor primi un ban, o ţigară sau ceva de mîncare. Un astfel de exemplu este bărbatul din imagine.

O altă problemă ar fi vânzătorii ambulanţi, care îi agasează pe cei care vor să se bronzeze. Deși aproape zilnic sunt amendați, aceştia nu vor să renunţe la comerţ şi pot fi găsiţi pe orice plajă din staţiune.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu