Gunoi aruncat la întâmplare, pe trotuar

Un șofer de taxi a fost surprins de o cameră video amplasată pe o stradă importantă din municipiul Galați în timp ce arunca la întâmplare pungi cu resturi menajere.

În imaginile filmate, se observă cum bărbatul aflat la volanul unui taxi oprește mașina lângă un bloc, se dă jos și se debarasează de pungile de gunoi pe care le avea în portbagajul autoturismului. Taximetristul se urcă apoi din nou la volan și părăsește liniștit zona.

„În cadrul verificărilor efectuate în vederea soluționării unei sesizări, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului au constatat că numitul N.I. a aruncat dintr-un autoturism, pe trotuarul aferent unui bloc de pe strada Stadionului, patru pungi din plastic ce conțineau deșeuri menajere, dăunând astfel curățeniei din zonă. Persoana în cauză a fost identificată și chiar dacă inițial a negat fapta, în fața dovezilor filmate a recunoscut și a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei.”, a anunțat Biroul de Presă al Poliției Locale Galați.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului Galați spun că nu este vorba despre un incident izolat. În ultimele luni, zeci de gălățeni au primit amenzi după ce au fost prinși în flagrant aruncând gunoi pe domeniul public. Alții au fost identificați cu ajutorul hârtiilor din pungile de gunoi și au fost notificați prin poștă despre amenda primită.

Redactor: Mihaela Țânțaru