Gruparea Anonymous a fost anihilată

Cea mai temută grupare de hackeri din România a fost anihililată de procurorii DIICOT în colaborare cu poliţiştii de la crimă organizată. Infractorii cibernetici, denumiți Anonymous,  au reuşit să spargă până acum conturile a 29 de instituţii din ţară şi străinătate. Potrivit anchetatorilor, liderul grupării este un tânăr de numai 24 de ani, domiciliat in Piatra Neamţ.

Conform anchetei, tânărul din Neamţ a pus pe roate gruparea, ajutat de doi prieteni. Cei trei au racolat hackeri din toată ţara. Până acum, 12 persoane sunt în vizorul anchetatorilor, care îi suspectează de mai multe fapte de terorism cibernetic. Aceștia sunt cercetați pentru acuzații ca acces fără drept la sisteme informatice, în scopul obţinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate, modificare fără drept de date informatice şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic.

Gruparea din România se pare că face parte dintr-o organizație internațională, extinsă peste tot în lume. Hackeri Anonymous figurează, al nivel mondial, pe lista celor mai influente 100 de persoane din anul 2012. Gruparea a luat naștere în 2003, însă a devenit celebră la nivel mondial după ce a atacat site-urile MasterCard, VISA şi PayPal în 2010. Printre acțiunile Anonymous enumerăm publicarea pe internet mii de adrese de mail și parole ale unor oficiali americani și britanici din cadrul NATO, spargerea serverul Ministerului sirian al Afacerilor Prezidențiale, accesând 78 de căsuțe de e-mail, inclusiv pe cel al președintelui sirian, Bashar al-Assad, atacarea mai multe site-uri aparținând guvernului polonez și închiderea mai multor site-uri din Vatican, printre care şi site-ul oficial al Sfântului Scaun, cu scopul de a lovi „Biserica Catolică coruptă”. La noi în țară, hackerii Anonymous s-au făcut cunoscuți mai ales prin comunicatele postate pe Internet, în care amenința oficialitățile statului cu divulgarea unor informații strict secrete.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian