Grupare infracțională destructurată

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța. O grupare infracţională specializată în fraude informatice a fost destructurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. 22 de persoane au fost audiate.

Descinderi în mai multe județe. O grupare infracţională specializată în fraude informatice a fost destructurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. 12 percheziţii domiciliare au fost efectuate în mai multe judeţe, iar peste 20 de persoane au fost duse la audieri. Poliţiştii au acţionat sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Sibiu al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Membrii grupării au înşelat mai multe persoane prin postarea de anunţuri de vânzări maşini pe site-uri de vânzări on-line din America de Sud, fără ca autoturismele să existe în realitate.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014- 2015, şapte persoane ar fi constituit o grupare de criminalitate organizată şi ar fi postat, pe site-uri de vânzări on-line din America de Sud, anunţuri privind vânzarea unor bunuri, inexistente în realitate, în special autoturisme şi ar fi comunicat, potenţialilor clienţi, prin intermediul poştei electronice sau prin SMS, informaţii eronate privind modalitatea de achiziţie, plata sau transferul bunurilor respective. Ulterior, victimele ar fi fost determinate să vireze diferite sume de bani în conturi bancare deschise în ţară şi în străinătate”, se precizează în comunicatul IPJ Alba.

În acest caz, poliţiştii au efectuat miercuri, 12 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Constanţa. În urma descinderilor au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi sume de bani.

Ulterior, au fost audiate 22 de persoane, iar faţă de patru dintre cele vizate de anchetă procurorii DIICOT au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Redactor: Cristina Niță