Groapă de animale la Poiana

De cand a inceput vara oamenii din Poiana aproape ca nu ma pot respira din cauza mirosului insuportabil si a mustelor care au invadat zona. Localnicii spun ca de vina ar fi proprietarii unei ferme de oi care ingroapa lesurile de animale in pamant, foarte aproape de casele lor. Inspectorii de la prefectura, garda de mediu, directia de sanatate publica dar si cei de la dsv au mers sa verifice ferma și au descoperit, în curtea acesteia mai multe oase de animale.

Oamenii sunt disperati si spun ca nu mai pot respira in propriile locuinte. Fac adevarate vanatori de muste si le este teama sa nu se imbolnaveasca de la solutiile pe care le folosesc impotriva insectelor.

Echipele de control au patruns pe terenul fermei. Dejecţiile animalelor adunate sub unele grajduri nu fuseseră încă ridicate, iar mirosul era persistent şi greu de suportat. În plus, în jurul grajdurilor era plin de muşte.

Inspectorii cred că terenul de la marginea fermei era pregătit special pentru depozitarea animalelor moarte. Reprezentanţii fermei se jura ca nu sunt ei de vină şi că oricine ar fi putut să arunce leşuri acolo.

Reprezentanţii societăţii spun că ferma are toate avizele. Cât despre cadavrele găsite, aceştia spun că nu ştiau de ele. Avocatul societăţii da vina pe fostii angajati care dupa ce au fost prinsi la furat, acum vor sa se razbune.

Dacă se constată că abaterile sunt mult mai grave, punctul de tranzit ar putea fi închis pentru o perioadă de maximum şase luni, până la rezolvarea tuturor deficienţelor.

Redactor: Oana Damian