Gripa porcină a ajuns și la Constanța

Direcția de Sănătate Publică a confirmat existența a două persoane care au contactat virusul AH1N1. În prezent, acestea se află internate sub observare la Spitalul de Boli Infecțioase.

Autoritățile sanitare din Constanța sunt în alertă după confirmarea a două cazuri de gripă porcină în județ. Pacienții au semnalat simptome gripale și s-au prezentat la medic la finele săptămânii trecute. Probele trimise la institutul Cantacuzino au confirmat existența virusului AH1N1.

Cele două persoane sunt din municipiul Constanța și se află internate la Spitalul de Boli Infecțioase. Ele se află izolate și sub strictă observare. Medicii recomandă populației să respecte regulile de igienă personală și să evite aglomerația, în condițiile în care este un virus care se transmite pe cale respiratorie. Totodată, odată cu apariția primelor simptome este obligatorie prezentarea la medic.

Virusul AH1N1 a ucis deja peste 100 de persoane în Ucraina, iar autoritățile au luat măsuri speciale la graniță pentru stoparea răspândirii virusului. În România au fost diagnosticate deja 20 de persoane.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea