Grevă spontană la Spitalul Municipal Medgidia

Mai multe cadre medicale au ales să protesteze, nemulțumite de schimbarea managerului. Pe 31 martie lui Stere Bușu, manager de aproximativ 14 ani, i-a expirat mandatul, iar edilul Valentin Vrabie l-a numit interimar pe Eugen Aglițoiu asistent șef al secției Neurologie. Angajații care au protestat spun că nu susțin decizia autorităților, iar medicii au solicitat în scris să fie invitați la prima ședință a consiliului de administrație.

Spitalul Medgidia este cea mai importantă instituție care asigură asistență medicală pentru locuitorii municipiului și ai localităților arondate. În ultimii ani unitatea s-a confruntat cu diverse probleme printre care și un deficit însemnat de medici. Cu toate aceste probleme cadrele medicale au ales să lucreze în continuare în unitatea sanitară. Vestea că managerul spitalului a fost înlocuit cu asistentul șef de la Neurologie i-a determinat pe unii dintre angajați să protesteze.

Eugen Aglițoiu este în prezent asistent șef la secția Neurologie și unul dintre liderii de sindicat ai angajaților din Spitalul Municipal Medgidia. Numirea lui în funcția de manager interimar a creat nemulțumiri în rândul salariaților.

Potrivit doctorului Stere Bușu protestul angajaților a fost provocat de decizia edilului.

Deși există un deficit de medici la protest au fost prezenți doctori care spun că au luat în calcul și posibilitatea de a se retrage din cadrul colectivului Spitalului Municipal Medgidia.

Spitalul Municipal Medgidia a fost înființat în anul 1965. A fost construit din fondurile Ministerul Sănătății și asigură asistența medicală pentru aproximativ 150.000 persoane.  Plecarea medicilor ar putea genera un blocaj al instituției și închiderea unor secții. Ce se va întâmpla cu unitatea sanitară și mai ales cum vor fi gestionate de către autoritățile locale numulțumirile medicilor, rămâne de văzut!

Redactor: Daniel Albu