Gravity Park, adăpost pentru oamenii străzii

Autoritatile locale iau in calcul sa transforme una din salile din cladirea Gravity Park in adapost pentru oamenii strazii. Vestea le-a revoltat pe mamicile constantene care spun ca initiativa este buna dar locul este prost ales . Constantencele au de gand sa participe la sedinta de Consiliu de la începutul săptămînii pentru a-si expune punctul de vedere în fața primarului Decebal Fagadau.

Sezonul rece bate la usa si ca in fiecare an oamenii strazii vor ajunge in atentia cadrelor medicale de la Unitatea de Primire  Urgențe (UPU) cu degeraturi si alte afectiuni provocate din cauza frigului.  Din dorinta de a veni in sprijinul acestora,  pe ordinea de zi a sedintei de luni, 31 octombrie, a Consiliului Local Constanta se afla un proiect care presupune transformarea uneia din salile de la Gravity Park in adapost pentru oamenii strazii pe perioada iernii. Se urmareste retragerea dreptului de administrare a RAEDPP si transmiterea acestuia in subordinea Serviciului Public de Asistenta Sociala Constanta. Indignati de faptul ca autoritatile locale au ales exact Parcul Tabacariei pentru acest proiect , constantenii si-au manifestat dezacordul pe retelele de socializare.

„Eu clar nu sunt de acord. Nu mai are primăria unde să facă zone sociale? Că de vândut a vândut jumătate de parc, acum mai facem şi adăpost pentru boschetari, nu era destulă mizerie în Tăbăcărie?”, întreabă, indignată, C.I., o mămică din Constanţa.

 „Cred cu tărie că este în interesul nostru şi al copiilor noştri să ne facem şi noi simţită prezenţa! Să nu uite domnul primar că în acest oraş nu trăiesc doar oameni nevoiaşi…”, consideră Cristina C., o altă mămică indignată.

„Suntem de acord cu crearea unui spaţiu pentru oamenii străzii pentru că nu poţi să-i laşi în stradă în toiul iernii sau să-i ţii în spital, dar acela este singurul loc creat pentru tineri, cu destinaţie clară spre a fi utilizat de tineri, dar teama noastră este că dacă îl dăm Serviciului de Asistenţă Socială nu îl vom mai primi în veci, înapoi” sunt doar cateva din reactiile constantenilor

Amintim ca si anul trecut sala respectiva a fost folosita pentru acelasi scop. Dupa ce primeau ingrijirile medicale necesare in UPU , oamenii strazii erau adusi cu Ambulanta la adapost. Primeau aici, hrana si haine timp de cateva zile, pana cand vremea se mai incalzea.

Redactor: Camer Nita