Grădinița și pregătirea sistemului imunitar la copii

Pe lângă achiziționarea ghiozdanului și înnoirea garderobei pentru primul an de grădiniță, părinții nu trebuie să uite de un aspect important: creșterea imunității copilului și pregătirea organismului pentru intrarea in colectivitate.

Primul pas important al copilului catre viata in comunitate are loc odata cu inceperea gradinitei. Pe principiul paza bună trece primejdia rea, părinții copiilor care intră în colectivitate trebuie să își pregătească corespunzător micuții. Medicii au serie de sfaturi pentru aceștia.

Când vine vorba de imunitate, părerile sunt împărțite. Unii părinți consideră că o cură de legume –fructe, pe scurt o alimentație sănătoasă  este cel mai bun remediu pentru intărirea imunității, alții sunt de părere că siropurile sau alte produse naturale farmaceutice  fac minuni in această privință.

Este recomandat ca, înainte de a începe o cură de imunostimulare a copilului dumneavoastră, indiferent dacă este naturistă sau cu produse din farmacie să consultați  intodeauna un medic pediatru specialist.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes