Google si ASUS pregatesc Nexus Tablet

ASUS pregateste prima tableta oficiala Google, intitulata Nexus Tablet, conform surselor site-ului Digitimes. Programata, se pare, pentru a fi dezvaluita in mai, tableta Nexus va veni cu Android Ice Cream Sandwich Vanilla si va include un display de 7 inci.

Pana aici toate bune si frumoase, insa cel mai interesant este probabil pretul la care presupusa tableta va fi lansata. Nexus Tablet va ataca direct Amazon Kindle Fire, la un pret intre 199 si 249$/euro.

Avand in vedere ca vom avea de-a face cu o tableta oficiala din partea Google, care va rula adevaratul Android, cu siguranta Nexus Tablet va fi mult mai atragatoare decat Fire, in conditiile in care cea din urma nu ofera performanta ridicata si obliga la cumpararea de continut media de la Amazon.

Conform acelorasi surse, Nexus Tablet va fi dispozitivul pe care va fi demonstrata adevarata putere pe care noul ecosistem Google Play o are. Astfel, Google poate in sfarsit sa demonstreze ca este capabila sa concureze cu serviciile de distributie de media ale Apple si Amazon.