Google Chrome a depasit Internet Explorer

Dominatia globala Google continua. Navigatorul pentru internet Google Chrome a depasit Internet Explorer pentru prima data.

La doar trei ani de la lansare, Google Chrome a devenit cel mai de succes browser web, depasind cifrele inregistrate de forta dominanta reprezentata de Internet Explorer de la Microsoft.

Cele mai recente informatii, analizate de compania de cercetarea independenta StatCounter, au aratat ca pe 18 martie, mai multi oameni au utilizat Google Chrome decat orice alt browser. Pentru prima data soft-ul cu evolutie rapida de la Google a triumfata in fata rivalilor sai mult mai stabili.

Scurta perioada de succes a fost atribuita in mare parte utilizatorilor ce au petrecut week-end-ul la calculatoarele personale spre deosebire de calculatoarele de lucru blocate pe Internet Explorer. A doua zi, cand oamenii s-au intors la lucru, Chrome a fost depasit de Internet Explorer.

“Chiar daca e o singura zi, este foarte important” spune Aodhan Cullen, directorul StatCounter. “In week-end-uri, cand oamenii sunt liberi sa utilizeze ce browser vor, multi aleg Google Chrome in detrimentul Internet Explorer.”