Google, anchetat de britanici

Google este anchetat de autoritătile din Marea Britanie, compania fiind acuzată că a colectat deliberat informaţiile personale din calculatoarele a milioane de britanici, în ciuda faptului că Google susţinea că a făcut asta din greşeală. Comisarul britanic pentru Informaţii va examina activitatea masinilor folosite de compania de Internet pentru programul Street View.

Google este acuzat că autovehiculele sale au colectat e-mailuri, mesaje text, fotografii şi documente din reţelele wi-fi în timp ce fotografiau străzile britanice. Google a recunoscut în premieră, acum doi ani, că a furat fragmente de date personale însă a tinut să sublinieze că a făcut-o din “greşeală”.

Neregulile Google au iesit la iveală după ce autorităţile americane au descoperit că un manager fusese avertizat încă din 2007 că informaţiile sale private sunt înregistrate în timp ce autovehiculele companiei străbăteau ţara. Experţii în domeniu sunt de părere că Google a colectat aceste informaţii personale doar pentru că putea şi urma să analizeze mai târziu cum le va folosi pentru a face bani.