Google a lansat Nexus 7

Google a lansat la conferința I/O 2012 cu dezvoltatorii, de la San Francisco, prima sa tabletă, denumită Nexus 7. Tableta a fost construită de ASUS pentru Google, are instalat noul sistem de operare Android Jelly Bean, versiunea 4.1, și costă 199$ în Statele Unite, fiind astfel poziționată pentru a intra în competiție directă cu Kindle Fire a celor de la Amazon. Alături de tableta Nexus 7, Google a prezentat și Nexus Q, un nou gadget wireless de media streaming compatibil cu dispozitivele care rulează SO Android. De asemenea, gigantul american a anunțat la în cadrul aceluiași eveniment că în acest moment 400 milioane de gadget-uri au instalat sistemul de operare Android.

Nexus 7 este subțire și ușoară (cântărește 340 grame), dispune de un display HD de 7 inch cu rezoluția 1280×800 pixeli. Este ”propulsată” de un procesor quad-core Nvidia Tegra 3 și un GPU 12 core. În partea din față este instalată o cameră foto, iar conectivitățile Wi-Fi, Bluetooth și NFC nu lipsesc din peisaj. Nexus 7 are o autonomie de 8 ore în cazul redării de conținut video HD.
Google insistă asupra capabilităților de gaming și media ale tabletei, pe care o livrează cu o versiune preinstalată a “Transformers: Dark of the Moon” precum și cu o serie de cărți electronice, plus un cupon de 25 de dolari pentru cei care vor să-și cumpere aplicații de la magazinul Google Play.

Tableta poate fi precomandată de acum, iar livrările vor începe de la mijlocul lunii iulie. În Marea Britanie, prețul pentru versiunea de 8 GB este de 159 lire sterline, iar cea de 16 GB – 199£.