Goana după rechizite

Nu mai este mult pînă cînd clopoțelul va suna, din nou, așa că pregătirile pentru prima zi de școală au început la malul mării. În librării rechizitele au fost așezate frumos pe rafturi, iar ]n centrele comerciale au inceput sa apara promotiile.

Marile magazine s-au aprovizionat deja cu rechizite, iar părinții știu că pentru a evita aglomerația este bine să meargă la cumpărături cu o lună inainte de inceperea școlii.

În centrele comerciale părinții și cei mici pot fi văzuți deja in cautare de rechizire.

Părinții încearcă să includă în buget o gamă cît mai largă de articole necesare micuților pentru școală, în timp ce copiii se uită după personajele lor preferate.

Un penar obișnuit costă în jur de 20 de lei, în timp ce unul inscripționat cu Hello Kitty, Spiderman, Elsa sau alte personaje îndrăgite de cei mici poate avea un preț de trei ori mai ridicat. Dacă este să vorbim despre ghiozdane, aici costurile cresc la cîteva sute de lei.

Pe lîngă caiete, stilouri, penare și truse geometrice, copii au nevoie și de alte instrumente pentru orele de lucru manual, desen sau sport, iar aici prețurile pleacă de la cîteva zeci de lei și pot ajunge la cîteva mii.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima