Glasuri de copii vestesc nașterea Domnului

Părintele Rusu Ioan de la biserica „Sfânta Parascheva” din Năvodari și-a dorit să trezească în rândul comunității emoția sfântă a nașterii Domnului. Și a reușit! Prin intermediul mesajului transmis de vocile neprihănite ale copiilor, sufletele enoriașilor au fost atinse iar lacrimile ivite pe obraz au stat mărturie.

Sceneta intitulată ”Sfântul Apostol Andrei în Sciția” a fost prezentată de elevii clasei a IV-a de la liceul „Ion Podaru” din Ovidiu. Copii au fost coordonați de către învățătoarea lor, Alina Nicoleta Oniciuc , Valentina Rusu, profesor de religie și de actorul Ștefan Glință. Micii artiști au strâns în palmares și premii importante în cadrul concursurilor de specialitate: de două ori locul I la Festivalul Județean de Artă Dramatică ”Bucuriile Capitalei” și locul al III-lea la „Alexandru Arșinel”. Talentul copiilor a fost remarcat și de I.P.S. Todosie care i-a invitat pe micii artiști să performeze în deschiderea spectacolului prezentat de corul „Armonia” la Casa de Cultură din Constanța.

În încheierea programului artistic copii i-au colindat pe toți cei prezenți în biserică. A fost cel mai frumos mesaj al nașterii Domnului, acum în zi de mare sărbătoare, Ziua Sfântului Nicolae.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Adrian Corchie