Giovani Becali rămâne încarcerat la Penitenciarul de la Poarta Albă

Judecătorii au respins cererea formulată de avocați pentru eliberarea condiționată în dosarul în care vărul lui Gigi Becali este acuzat de luare de mită.

Judecătorul Tribunalului Constanţa, Lucian Lică, a respins eliberarea condiţionată a lui Ioan Becali în dosarul Transferurilor. Ioan Becali este cercetat de procurorii DNA Bucureşti, în stare de arest preventiv, alături de Victor Becali, Cristian Borcea şi Geanina Terceanu, judecător al Tribunalului Bucureşti. Potrivit DNA, Terceanu ar fi luat mită de la cei trei pentru a-i achita. Becali, care a executat un an si opt luni din cei sase ani si patru luni pe care i-a primit, a scris trei carti si s-a comportat exemplar pe perioada pedepsei, suficiente motive in opinia avocatului pentru a fi lasat in libertate.

Cat despre moralitate, avocatul sustine ca Becali a respectat legea: a executat 97 de ore de munca la spalatoria penitenciarului, a primit recompense, a fost disciplinat, iar noul dosar in care este cercetat pentru dare de mita nu ar trebui luat in calcul. Opinia avocatului a fost impartasită si de Ioan Becali.

Becali mai are o sansa anul viitor, in ianuarie, cand va fi judecat recursul facut de procurorii DNA, dupa ce Judecatoria din Medgidia a fost de acord si cu propunerea de liberare conditionata venita din partea comisiei de specialitate a Penitenciarului Poarta Alba. Oricum, Giovanni Becali tot nu se va putea bucura de libertate si asta deoarece el este arestat preventiv in dosarul in care este acuzat ca a dat mita judecatoarei care a instrumentat dosarul transferurilor.

Redactor: Paul Alexe