Gigacalorie mai scumpă, subvenția aceeași

Veşti proaste pentru constănţeni. Preţul gigacaloriei va fi majorat cu aproximativ 8 %, după decizia Autoritatăţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei . Conform reprezentanţilor primăriei Constanţa, nu există bani la buget pentru acoperirea acestei majorări, astfel încât constănţenii vor fi nevoiţi să plătească mai mult pentru încălzire.

La finele anului trecut, Consiliul Local a aprobat subvenţionarea preţului la gigacalorie pentru toţi locuitorii oraşului. Astfel, constănţenii au plătit un preţ redus al gigacaloriei de la 356 de lei la 310 lei. Unii dintre consilierii locali nu sunt de acord cu scumpirea gigacaloriei.

Există totuşi şi o veste bună. Autorităţile locale constănţene vor acorda în continuare subvenţiile şi ajutoarele la încălzire în aceleaşi cuantum ca şi până acum. Asta deşi primarul Radu Mazăre anunţa la finele anului trecut că există posibilitatea ca subvenţionarea preţului la gigacalorie să nu se mai aplice odată cu refuzul Guvernului de a acorda o parte dintre acţiunile portului Constanţa către municipalitate.

Redactor: Bogdan Bolojan