Ghiozdanul, o povara pentru elevi

Viaţa de elev nu mai e de mult timp ce-a fost odată. Ghizdanele au devenit o povară pentru elevi. Micuţii ajung să care zilnic în spate manuale, culegeri, caiete speciale şi multe alte rechizite care ajung să cântărească kilograme bune. Nu de puţine ori elevii acuză dureri de spate din cauza volumului mare de cărţi pe care sunt nevoiţi să le transporte de acasă la şcoală.

Nici părinţii nu sunt prea încântaţi de faptul că cei mici sunt nevoiţi să ducă în spate un ghiozdan care de cele mai multe ori depăşeşte 3 kilograme. Pentru a le uşura din muncă, la sfârşitul orelor părinţii le sar în ajutor copiilor şi se tranforma ei în veritabili şcolari împrumutând geanta celor mici.

Părerile sunt însă împărţite. Unii părinţi consideră că este nevoie ca elevii să-şi care cărţile şi toate necesare pentru şcoală zilnic pentru ca astfel cei mici să aiba ce să studieze la şcoala. Ba chiar găsesc şi avantajele greutăţii mari a ghiozdanului şi anume formarea unei staturi potrivite pentru vârsta pe care o au.

Greutatea exagerată a ghiozdanului ar putea dauna sanatatii copiilor si ar putea provoca dereglarea ţinutei corecte şi modificarea curburii coloanei vertebrale a elevilor.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca