Gesturi caritabile ale pompierilor

Săptămâna Mare este perioada în care trebuie să fim mai buni și mai aproape de semeni. Bolnavii și copii au cea mai mare nevoie de ajutor, iar în sprijinul lor au venit pompierii constănțeni. Bonurile de masă primite în urma donării de sânge le vor folosi pentru a cumpăra copiilor din centre de plasament, alimente și rechizite care să le aducă un zâmbet pe buze cu ocazia venirii iepurașului.

Abnegație, curaj și devotament, sunt doar câteva dintre cuvintele care îi definesc pe pompieri. Oamenii care nu se tem de foc  fac  și gesturi de caritate. În Săptămâna Patimilor, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au venit în număr mare la Centrul de Transfuzii din Constanța pentru a dona sânge. Gestul li se pare unul mic, dar care poate face diferența între viață și moarte. Unii au mai donat până acum, alții au fost la prima experiență de acest gen.

Media numărului de persoane care vin să doneze nu depășește 50-55 de persoane zilnic. Numărul este mulțumitor, însă ar fi nevoie de donatori.

Campania este organizată la nivelul întregului județ și a mobilizat pompieri și de la alte detașamente decât cele din municipiul Constanța.

Campanie pompierilor va continua vineri, când salvatorii vor merge la centrul de plasament Traian unde vor dărui copiilor dulciuri, alimente, rechizite, haine și cel mai de preț cadou….un zâmbet cald.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea