Gest șocant al unui cadru militar din Constanța

Bărbatul s-a împușcat în cap, cu pistolul de serviciu, chiar într-unul din birourile unității unde lucra. Gheorghe Turtoiu avea 46 de ani și era profesor de electromecanică navală la Şcoala de Maiştri de Marină „Amiral Ioan Murgescu“. A lăsat în urmă un bilet de adio și o familie cu un copil de 13 ani.

Deși a premeditat gestul extrem, bărbatul era încă în viață la sosirea medicilor.

După cîteva ore în care au făcut eforturi pentru a-l salva, cele mai sumbre previuziuni ale medicilor s-au transformat într-o realitate dură pentru familia și colegii bărbatului.

Potrivit unor surse din interiorul anchetei, biletul de adio era adresat chiar colegilor de muncă, iar ultima rugăminte a militarului era aceea ca familia să nu afle de gestul șocant pe care bărbatul l-a dus la capăt. Nimeni nu știe însă, ce l-ar fi putut împins pe maistrul militar de 46 de ani să își plănuiască propria moarte.

Gheorghe Turtoiu era absolvent al Şcolii de Maiştri de Marină „Amiral Ioan Murgescu“, unde a revenit, în 1995, la catedra de electromecanică navală a instituției. De peste 20 de ani, instructorul se ocupa de formarea maiştrilor militari pentru prima funcţie în specialităţile motoare şi maşini navale şi motoare şi instalaţii electrice și era o persoană extrem de echilibrată, spun colegii. Bărbatul s-a născut în localitatea constănțeană Pecineaga, era căsătorit și avea un copil de clasa a VII-a. Misterele morții sale vor fi acum deslușite de procurorii Parchetului Militar, care au demarat și o anchetă internă pentru a vedea cum a fost posibil ca maistrul să se împuște în cap, chiar într-unul din birourile unității.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu