Gest de omenie pentru oamenii nevoiași

Sărbătoarea Învierii Domnului ne face să fim mai buni și mai atenți cu cei din jur cu care viața nu a fost la fel de bună. Pentru a aduce bucuria Paștelui și casele celor mai puțin norocoși, părintele , împreună cu voluntarii lui, au adunat haine, încălțăminte, dar și alimente pe care le-au împărțit.

 

Nu toți copii cunosc bucuria de a primi cadouri din partea Iepurașului de  Paște. Părinții nu au posibilități materiale, dar fac multe sacrificii pentru a avea ce le pune pe masă celor mici. Una dintre învățămintele pe care ni le dă Iisus în această perioadă este că trebuie să dam din puținul nostru și celor care nu au avut la fel de mult noroc.

Bucuria a fost mare atunci când, pachete pregătite de voluntari, au început să fie împărțite. Fiecare familie are cel puțin doi copii, dar cu toții merg la școală zi de zi.

Maria este doar unul dintre voluntarii care s-a gândit că un astfel de gest ar aduce multă bucurie în sufletele acestor oameni și, prin exemplul ei, vrea să încurajeze și alți tineri de vârsta ei, și nu numai, să facă gesturi de caritate.

Gesturile de caritate nu trebuie să țină cont de perioada anului sau de anumite sărbători. Însă, în astfel de momente, ele sunt apreciate și mai mult pentru că, așa, cu toții vom simți cu adevărat, spiritul sărbătorilor pascale.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea