Gerul siberian va ajunge și la Constanța

Dacă în ultimii ani, se părea că gerul Bobotezei nu e altceva decât un mit pe cale de dispariție, acum avem certitudinea că nu a pierit. Meteorologii avertizează că vin zile si nopți extrem de friguroase, cu temperaturi mult sub 0 grade. Gerul se va extinde treptat şi va cuprinde, până duminică, toată ţara, pentru litoral fiind anunțate temperaturi mai mici de -10 grade Celsius.

Specialiștii ne anunță că gerul Bobotezei nu este doar o legendă şi prognozează temperaturi negative extreme pentru intervalul 5-7 ianuarie. Pentru următoarele 3 zile, specialiștii anunță temperaturi în scădere la Constanța, dar și precipitații sub formă de ninsoare. Astfel, pe 5 ianuarie, temperaturile maxime se vor situa în intervalul 3 și 5 grade C, iar minimele vor fi cuprinse între -11 și -4 grade C. În această zi, sunt anunțate și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pentru ziua de 6 ianuarie, meteorologii anunță temperaturi maxime cuprinse între -6 și -1 grad Celsius.

Deşi, conform specialiștilor, temperaturile vor creşte uşor începând cu ziua de 8 ianuarie, până la sfârşitul intervalului acestea se vor menţine sub mediile regionale, cu maxime înre -3 şi -1 grad şi minime între -10 si -6 grade Celsius. Rămâne de văzut câți dintre constănțeni vor rezista gerului în ziua de Bobotează.

Redactor: Oana Jărloianu