Gerul de afara ne poate afecta sanatatea

Medicii recomanda în această perioadă evitarea expunerilor prelungite in aer liber, iar persoanele care suferă de afecţiuni cardiace să evite deplasările. Frigul va fi atat de taios, incat riscul hipotermiei este crescut in aceste zile.

Iarna si-a intrat in drepturi in toata tara. Gerul naprasnic din ultimele zile a facut deja primele victime si la Constanta. Medicii recomanda persoanelor vârstnice, copiilor , bolnavilor cu afecţiuni cronice si cardio-vasculare să evite pe cât posibil expunerile prelungite in aer liber .

În cazul în care apar degerături, este recomnadată consultarea de urgenţă a unui medic. Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice. Alcoolul pacaleste simturile si cei care îl consump nu își dau seama cat de repede le ingheata mainile si picioarele. În caz de apariţie a unor simptome de răceală sau degerături, sunteți sfătuiți să vă adresați imediat unui medic și să evitați să vă autotrataţi.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes