Georgică și-a găsit un nou cămin

Pentru Georgică , micuțul de nici doi anișori abandonat de mamă într-un grajd, coșmarul a luat sfârșit. După o săptămână petrecută în spital, unde a devenit vedeta secției de pediatrie și feblețea asistentelor , micuțul a fost preluat de un asistent maternal. Este vorba de o femeie care mai are acasă o fetiță în plasament și care îi va oferi lui Georgică toată afecțiunea pe care ar fi trebuit să o dea cea care l-a adus pe lume.

În doar câteva zile cât a stat internat în spital, Georgică s-a transformat în copilul de suflet al asistentelor și infirmierelor de la pediatrie. L-au tratat ca și cum ar fi fost al lor. L-au hrănit, s-au jucat cu el și i-au oferit dragostea de care avea atâta nevoie și pe care propria mamă a uitat de mult să i-o ofere.

Așa că, la plecare, tristețea și părerile de rău au cuprins întreaga secție. Infirmierele și-au luat rămas bun de la Georgică, l-au îmbrățișat și l-au sărutat înainte de a-l încredința asistentului maternal care îi va deveni acum mamă. Cât a stat în spital Georgică a fost vizitat de oameni cu suflet, impresionați de drama prin care trece micuțul cu ochii albaștri. I-au adus hăinuțe, jucării și dulciurii. Asistentele le-au strâns pe toate iar la plecare au încărcat un portbagaj întreg. Reprezentanții Direcției Generale de Asistentă Socială Constanța spun că familia în care a ajuns Georgică este una închegată. Micuțul va mai avea o surioară și ea aflată în plasament.

Între timp autoritățile vor încerca să dea de mama băiatului care, din ultimile informații, ar fi în Italia, unde se prostituează. Apoi, vor declanșa procedurile pentru adopție astfel încât Georgică să poată crește într-o familie normală.

Redactor: Bogdan Bolojan