George Karam – 10 ani de închisoare

Patronul restaurantului Beirut, locul unde trei tinere au murit carbonizate, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. George Karam, urmeaza sa plateasca si 2,5 milioane de euro despăgubiri. Decizia nu este definitivă.

În cursul anului 2013, în lipsa autorizaţiei de construire, Karam GEORGE, în calitate de administrator al S.C. Middle East Partners S.R.L, împreună cu această firmă, precum şi cu inculpaţii Pavel Constantin şi S.C. Tinel Cristi S.R.L. a modificat, prin adăugarea unui nivel, imobilul – Restaurant Beirut – a pus şi menţinut nelegal în funcţiune instalaţia de utilizare a gazelor naturale cu consecinţa iniţierii incendiului din 05.04.2014, care a avut ca urmare un dezastru, constând în distrugerea imobilului cu destinaţia de restaurant, degradarea clădirii nr. 122 din acelaşi bulevard, a unui alt imobil învecinat, moartea a trei persoane şi vătămarea corporală a altor două”.
Alături de George Karam au mai fost condamnate şi SC Middle East Parteners SRL – amendă penală 860.000 de lei, Constantin Pavel – 8,7 ani de închisoare, SC Tinel Cristi SRL – amendă penală de 740.000 de lei, Dumitru Jurca – 7,1 ani de închisoare, Florin Iordache – amendă penală de 7.200 de lei, Sultana Nirlu – trei luni de închisoare cu suspendare, Gheorghe Nirlu – trei luni de închisoare cu suspendare, Mihaela Zdru – 2,5 ani de închisoare cu suspendare şi Florentina Coroianu – 1,1 ani de închisoare cu suspendare.  În total, George Karam SCMiddle East Parteners, Constantin Pavel SC Tinel Cristi SRL si Dumitru Jurca trebuie sa achite daune morale de peste 7 milioane de euro.În incendiul devastator, izbucnit în luna aprilie 2014 la Restaurantul Beirut, au murit carbonizate cântăreaţa Nicoleta Ioana Cengher şi dansatoarele Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţianu. Niciuna nu avea mai mult de 25 de ani. De asemenea, alte 2 persoane au fost rănite.

Redactor: Marius Fătu