Geniile de pe băncile liceelor

Elevii constănţeni, premiaţi în cadrul celei de-a 11-a ediţii a Salonului Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică. Acesția au participat cu un număr de 7 proiecte dintre care 3 au fost premiate.

Viitorul  ne ajunge din urmă iar marile invenții nu așteaptă majoratul .Elevii Contănțeni ne-au făcut încă o dată mândri și asta datorită premiilor câștigate  la Salonul  Național de Inventică și Creație Științifică ce a avut loc săptămâna trecuta în Capitală. Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, pare a fi o pepinieră de olimpici. Tinerii , coordonați de  profesor, Ion Băraru, s-au abonat de câțiva ani buni la premiile pentru aceste competiții, în fiecare an, aducând premii.

Locul 1 a fost câștigat de sonda atmosferică. Cu aceasta elevii au mai participat și la alte concursurii la care au obținut locurile 2 și 3.

Chiar dacă încă sunt elevi și au teme de făcut, acești mici Dexteri au renunțat la timpul lor liber în favoarea acestui proiect la care au lucrat cu pasiune și devotare.

De curând alți doi elevii din cadrul aceluiași Colegiu  au fost premiaţi la Concursul Naţional de Chimie „C.D.Neniţescu”, organizat de Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor din Bucureşti.  Reamintim că elevii constănțeni au participat cu 7 proiecte și s-au întors acasă cu trofeul dar și alte 2 mențiuni.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea