Gazele vor fi mai scumpe din septembrie

După ce energia electrică s-a scumpit cu cinci procente, urmează și gazele, al căror preț se va majora tot cu 5 la sută pentru populație și cu 10 procente pentru firme. Anunțul a fost făcut de şeful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu România, Erik der Vrijer, care a precizat că prețurile gazelor vor crește începând cu luna septembrie.

Şeful FMI în România spune că tulburările politice sunt în defavoarea economiei. Declaraţia a fost făcută la finalul celei de-a şasea misiuni de evaluare din partea Fondului Monetar Internaţional. Dar condițiile FMI-ului nu se termină aici.

De remarcat este că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a anunţat la finele lunii iunie un calendar de creştere a preţurilor care însă nu includea pentru anul în curs vreo modificare a tarifelor. Cea mai recentă creştere de preţuri la gaze, pentru companii, nu şi pentru populaţie, a avut loc la 1 ianuarie şi a fost de 5%. ANRE a motivat creşterea prin majorarea preţului gazelor importate. Tarifele pentru populaţie au fost menţinute la valorile din 2011.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.