A găsit cripta funerară de la mormântul familiei devastată

O femeie din Medgidia a avut parte de o surpriză nu tocmai plăcută când a fost în vizită la cimitir. Crucea de la mormântul membrilor familiei a fost devastată. Indignată de situația creată, a cerut explicații administratorului din cimitir, dar din păcate răspunsurile primite nu au mulțumit-o.

„O cruce nouă costă mult… și nu mi-o pot permite” – asta a spus doamna care a găsit piatra funerară distrusă pe mormânt. Supărată femeia s-a adresat conducerii cimitirului cu speranța că ar putea să primească informații despre actul de vandalism de la mormântul membrilor din familie.

Am mers la mormântul respectiv unde imaginea era așa cum au descris-o membrii familiei. Prezent în cimitirul ortodox, Iulian Gheorghe, reprezentant DGDPP Medgidia, a spus că nu cunoaște problema.

După toate aceste întâmplări membrii familiei spun că în Medgidia s-a ajuns ca nici morții să nu poată să își doarmă somnul veșnic în  liniște. Din cauza neglijenței celor plătiți să aibă grijă de locurile de veci oamenii sunt dezamăgiți și supărați

Situația cimitirului ortodox din Medgidia este cunoscută de locuitori, și se poate vedea cu „ochiul liber”. Oamenii spun că aleile au devenit rânduri cu morminte, iar crucile și cavourile sunt vandalizate frecvent. Asa în condițiile în care autoritățile încasează taxe și impozite inclusiv pentru mormintele din cimitir.

Redactor: Daniel Albu