Garda de coastă, deschisă către o mai bună comunicare

Onoare, demnitate, curaj – trăsături de caracter pe care le admirăm cu toții – se regăsesc cu prisosință în conduita oamenilor care poartă uniformă. Așa se naște respectul și recunoștința noastră pentru dânșii. Astfel de oameni sunt și ofițerii Gărzii de Coastă, Constanța.

În cadrul unei întălniri cordiale, inițiate chiar de efectivul Gărzii de Coastă, Constanța, în care reprezentanți ai presei locale au fost invitați de seamă, s-a discutat despre felul în care se poate menține, de ambele părți, o cât mai bună și eficientă comunicare.

Sfârșitul de an este momentul bilanțului a doisprezece luni de muncă, de momente dificile, depășite printr-o bună organizare și colaborare.

Garda de Coastă, structura teritorială a Poliției de Frontieră Române, asigura coordonarea, controlul și raspunde de întreaga activitate a structurilor subordonate ale poliței de frontieră, cu privire la supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat în scopul prevenirii și combaterii migratiei ilegale, a faptelor specifice criminalității transfrontaliere, respectării regimului juridic al frontierei de stat, al pasapoartelor și străinilor, respectării ordinii și liniștii publice în zona de competență, în condițiile legii.

Redactor: Sondra Sandu