Garda de Coastă, bilanț și priorități

Astăzi, la sediul Gărzii de Coastă a fost prezentată evaluarea activităților desfășurate la nivelul instituției pe anul 2018, obiectivele stabilite pentru anul în curs, precum și alte informații de interes privind activitatea Poliției de Frontieră.

De la 1 martie 2019, prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne la conducerea Gărzii de Coastă a fost numit director, comisar șef de poliție CICU Laurențiu Cristian. În această calitate el a prezentat un scurt rezumat al activității desfășurate în anul anterior.

Tot aici au fost prezentate și prioritățile pentru anul 2019, stabiliteîn vederea creşterii eficienței activităţilor desfăşurate și remedierea neajunsurilor identificate în anul 2018.

Pentru a înțelege mai bine în ce constă efectiv munca ofițerilor și atribuțiile Gărzii de Coastă vă invităm în Centrul Operațional de Coordonare. Pentru supravegherea frontierei la Marea Neagră, Garda de Coastă folosește un sistem performant numit SCOMAR – Sistem Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului.

După Centrul Operațional de Coordonare, se face trecerea către Centrul Operațional de Comandă.

Supravegherea frontierei este asigurată cu peste 118 mijloace de mobilitate navală: nave maritime de supraveghere, patrulare, intervenție, șalupe și ambarcațiuni, nave logistice, cât și 390 de autovehicule pentru patrulare, activități operative și supravegherea frontierei.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet