Gard la frontiera româno-bulgară

Focarele de pestă porcină africană, apărute în România, au pus pe jar autoritățile de la Sofia. Bulgaria a hotărât construirea unui gard la frontiera cu țara noastră.

Autoritățile de la Sofia sunt îngrijorate de răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul statului bulgar. Numeroasele cazuri de îmbolnăvire constatate în rândul efectivelor de porcine domestice din România au alertat instituțiile abilitate din țara vecină. Acestea au hotărât construirea unui gard la granița cu statul român, menit să blocheze intrarea animalelor bolnave pe teritoriul Bulgariei. Procedurile de pregătire a terenurilor pe care se va face construcția au fost demarate luni. Gardul va fi ridicat pe segmente ale frontierei cu țara vecină. Granița României cu Bulgaria se întinde pe 632 de kilometri, frontiera terestră fiind de 139 de kilometri.

Sâmbătă, în România, au fost înregistrate alte două cazuri de pestă porcină africană. Gospodăriile în care s-au confirmat îmbolnăvirile sunt situate în comuna Giurgeni din județul Ialomița. Acestea se află sub stricta monitorizare a instituțiilor române abilitate, fiind implementate imediat măsurile de urgență aplicate în astfel de situații.

Redactor: Mihaela Țânțaru