Gândaci în spital

Imagini revoltătoare,  într-un spital din România, în 2018! Acestea au fost surprinse la Spitalul Județean din Craiova, chiar într-o sală de operații care a fost invadată de gândaci. Asta după ce, cu câteva săptămâni în urmă, un alt pacient a filmat zeci de gândaci şi în secţia de Pediatrie a spitalului. Cei care conduc unitatea ridică din umeri, conștienți de faptul că viaţa a mii de oameni este pusă în pericol.

Gândacii care mişună pe hol, în faţa blocului operator de la Secţia Urologie a Spitalului din Craiova au fost filmaţi de ruda unui pacient care se afla în intervenţie chirurgicală, în urma cu câteva zile. Imaginile  au fost postate pe internet. Reprezentanţii spitalului nu fac decât să ridice din umeri, deşi sunt constienţi că viaţa a mii de oameni este pusă în pericol.

“(…) S-a verificat dacă s-au respectat normele, în ceea ce priveşte dezinsecţia şi dezinfecţia în spital. Aceasta se face de două ori pe an, ultima dezinfecţie şi dezinsecţie s-a efectuat pe 8 septembrie. S-au respectat normele, dar dacă aceste imagini sunt reale se consideră că e cazul să se mai facă o dezinsecţie şi o dezinfecţie pentru ca lucrurile să meargă aşa cum trebuie. E adevărat că se observă şi din imagine, ele nu sunt în interiorul blocului operator, sunt în faţa uşii blocului operator, într-o zonă în care, aşa cum se vede, e vorba de un hol în faţa lifturilor, unde aparţinătorii nu se sfiesc să intre, aşa încât sunt şi condiţii şi factori de risc care pot să ducă la apariţia unor asemenea situaţii”, a spus Cristina Geromăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

Totodată, și inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj s-au sesizat în acest caz şi fac o anchetă.

Filmulețul vine la doar câteva săptămâni după ce un alt pacient a filmat zeci de gândaci şi în secţia de Pediatrie a aceluiași spital.

Redactor: Oana Jărloianu