Gândaci în secția de pediatrie

Numeroşi gândaci au fost fotografiaţi şi filmaţi în saloanele de pediatrie ale Spitalului judeţean Craiova. Revoltaţi, cei care au copiii internaţi aici au postat imaginile pe o pagină de socializare. Vă avertizăm, urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Imaginile au fost filmate în secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgență din Craiova. Șocați de cele văzute, mulți părinți au postat pe o rețea de socializare fotografii sau filmulețe în care sunt prezenți și copiii lor. Mizeria de nedescris și gândacii fac parte din rutina zilnică.

Nici condițiile din saloane nu sunt mai bune. Cei care sunt spitalizaţi împreună cu cei mici, spun că sunt nevoiţi să se înghesuie lângă ei, în paturi vechi de zeci de ani care nu măsoară nici măcar un metru. Nu mai vorbim despre condiţiile de igienă, sau despre faptul că nu există în saloane un dulap sau un loc unde pacienții să îşi păstreze lucrurile mai ales pentru cei care stau internaţi mult timp.

Reprezentanții Unității Medicale au refuzat să dea lămuriri cu privire la acest subiect, dar au anunțat că vor face o anchetă.

Revolta de pe Internet a dat alarma şi la Direcţia de Sănătate Publică. Reprezentanţii instituţiei au mers la spital în control pentru a doua oară în ultimele trei luni.

Spitalul este cel mai mare din Oltenia şi sunt trataţi aici 3.000 de copii pe an.

Redactor: Cristina Niță