Galaxy S3 are probleme cu temperatura

Cel mai “hot” smartphone Samsung al momentului nu se împacă prea bine cu temperaturile înalte, pierzând vizibil din performanţă odată ce temperatura atinge 40° C. Aparent, de vină nu este neapărat temperatura ambiantă, cât inabilitatea sistemului de răcire de a îndepărta suficient de repede căldura generată de chipsetul Samsung Exynos 4.

Încă de la lansare, Samsung Galaxy S3 a fost apreciat pentru performanţele deosebite atinse cu procesorul quad-core la 1.4 GHz, produs folosind litografie pe 32 nm şi nuclee ARM Cortex A9 recunoscute pentru eficienţa foarte bună. Totuşi, inginerii Samsung par să fi supraestimat abilităţile lui Galaxy S3 de a disipa căldura generată de chispet, concentrându-şi eforturile pentru obţinerea unui design cât mai suplu şi reducerea la minimum a greutăţii finale.

Problemele apar după câteva minute de utilizare intensă, de exemplu la rularea unor aplicaţii foarte solicitante, cum este jocul Shadowgun şi unele benchmark-uri. Creşterea temperaturi interne pare să ducă la activarea unui mecanism intern de protecţie, ce limitează performanţele cu scopul de a preveni supraîncălzirea excesivă a telefonului.

Înainte de a critica prea aspru neglijenţa inginerilor Samsung, trebuie spus că Samsung Galaxy S3 nu este singurul smartphone de top care are probleme cu scăderea performanţelor după depăşirea unui anumit prag de temperatură. Un comportament similar a mai fost observat la exemplare smartphone din seria HTC One X şi One S, precum şi LG Optimus 4X.