Gala premiilor Oscar 2018 într-o ediție aniversară

Cea de-a 90-a gală a Premiilor Oscar a avut loc aseară la Teatrul Dolby din Los Angeles. Printre cele mai râvnite categorii s-au numărat cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cel mai bun regizor și cel mai bun film.

Pelicula „The Shape of Water”. regizată de Guillermo del Toro, a intrat în cursa pentru Oscar cu 13 nominalizări, fiind și favorita competiției. Aceasta a reușit să câștige 4 premii dintre cele mai importante categorii: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună scenografie şi cea mai bună coloană sonoră.

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal a fost luat de Gary Oldman, pentru filmul Darkest Hour, unde îl interpretează pe Winston Churchill în timpul celui de-al doilea război mondial. Categoria de Cea mai bună actriță principală a fost câștigată de Frances McDormand, pentru prestația din filmul Three Billboards Outside Ebbing.

Pelicula Dunkirk, în regia lui Christopher Nolan a primit 3 premii Oscar din cele 8 nominalizări avute în competiție.

Ceremonia Premiilor Academiei Americane de Film a fost prezentată de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel, pentru al doilea an consecutiv.

Redactor: Zarif Armanbet