Gala premiilor Gopo 2018

Cea de-a douăsprezecea gală a Premiilor Gopo a avut loc aseară la Teatrul Național “I. L. Caragiale” din București. Printre cele mai râvnite categorii s-au numărat cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cel mai bun regizor și cel mai bun film.

Pelicula „Un pas în urma serafimilor”, regizată de Daniel Sandu, a intrat în cursa pentru premiile Gopo cu 15 nominalizări, fiind și favorita competiției. Aceasta a reușit să câștige 9 trofee dintre cele mai importante categorii: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor într-un rol principal. Primul trofeu primit de regizorul Daniel Sandu a fost cel al categoriei „Cel mai bun film de debut”.

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal a fost luat de Vlad Ivanov, pentru rolul din „Un pas în urma serafimilor”, iar categoria de Cea mai bună actriță principală a fost câștigată de Diana Cavallioti, pentru rolul din “Ana, mon amour”.

Filmul lui Nae Caranfil, „6,9 pe scara Richter”, a fost recompensat cu cinci trofee Gopo și i-a adus regizorului premiile pentru cea mai bună muzică originală, sunet, decoruri și costume.

Pavel Bartoş i-a prezentat pe George Mihăiţă şi Vladimir Găitan care au fost recompensați cu premiile Gopo pentru întreaga lor carieră din cinematografia românească. George Mihăiță a ținut să dedice acest premiu regizorului Lucian Pintilie, alături de care, în urmă cu 50 de ani, lansau pelicula “Reconstituirea”, aleasă drept cel mai bun film românesc din toate timpurile de către Asociația Criticilor Români de Film.

Redactor: Zarif Armanbet