Gafele din top 4 facute de bancheri si brokeri in anii de criza

Cand o persoana obisnuita face o greseala financiara, de obicei se alege cu un minus in finantele personale si cu timp pierdut pentru rezolvarea acesteia. Cand o banca comite insa o gafa, aceasta poate sa ia proportii atat de mari incat sa genereze pierderi de zeci sau chiar sute de milioane de euro.

In continuare, patru dintre cele mai mari greseli facute in ultimii ani de angajatii institutiilor financiare:

1.Pe primul loc se afla traderul beat care pariat 520 mil. $ pe cotatia petrolului. Pe 30 iunie 2009 pretul petrolului a inregistrat o crestere spectaculoasa, de 1,5 dolari/baril intr-o singura noapte.Traderul tocmai cumparase 7 milioane barili de petrol.

2. Locul al doilea este ocupat de o Banca din Rusia care a semnat ca primarul: credit nelimitat, zero dobanzi, zero comisioane. Cum a fost posibil acest lucru? Un rus a primit o scrisoare de Tinkoff Credit Systems in care ii era prezentata oferta pentru un nou card de credit. Nemultumit de dobanda si comisioane, rusul a scanat contractul, a modificat termenii care nu ii conveneau si apoi a trimis contractul bancii. In mod incredibil, banca a acceptat si semnat contractul fara sa il reciteasca.

3. Pe podium se afla si Bancherul care a adormit pe tastatura transferand 222.222.222 dolari intr-un cont in loc de 62 euro.

4. Topul este incheiat de catre bancile americane care au spart casele clientilor din greseala Totul s-a intamplat in febra executarilor silite din America cand a constatat ca intreaga casa fusese golita iar incuietorile erau schimbate. Deshi respectiva a crezut initial ca a fost victima unui jaf, adevaratul vandal era institutia de credit care detinea dreptul de ipoteca asupra casei. Desi era in urma cu plata ratelor, doamna negocia cu banca plata acestora si nu era in niciun fel amenintata cu executarea silita. Cu toate acestea, din cauza unor erori de comunicare in interiorul bancii, compania a demarat procedura de executare silita.