Gafă de proporții la premiile Oscar 2017

Gafă mai ceva ca-n filme la anunțarea Oscarului pentru cel mai bun film. Actorii din “La La Land” mulțumeau deja pe scenă, când au primit vestea că premiul revine unei alte producții. Momentul deschiderii plicului de către legendarul Warren Beaty și anunțul greșit al filmului câștigător va rămâne în istorie și va stârni, fără îndoială, multe controverse.

https://www.youtube.com/watch?v=O9Dekh9C9Hs

Pentru cinefili trebuia să fie noaptea magică a decernării premiilor Oscar, dar a 89-a ediție a galei a avut un final haotic, care intră în istorie. Musicalul „La La Land” a luat cele mai multe premii – șase, după ce a avut nu mai puțin de 14 nominalizări. Ceremonia a fost marcată însă de o gafă fără precedent: după ce s-a anunțat că „La La Land” a câștigat și Oscarul pentru cel mai bun film, organizatorii au revenit: drama „Moonlight” este, de fapt, câștigătoarea de anul acesta!

Greseala a fost remediata de gazda galei, Jimmy Kimmel, care a dat buzna pe scena si a anuntat adevaratul câștigator spre surprinderea celor de pe scena si a celor din sala. Prezentatorul a adus aminte de Steve Harvey, gazda Miss Universe 2015, care a incurcat câștigatoarele. Invitatii si castigatorii au crezut secunde bune ca totul este o glumă.  ABC News a publicat pe Twitter o fotografie în care se vede că pe plicul pe care îl ținea în mână Warren Beatty scria „Actress in a Leading Role” (actriță în rol principal), categorie la care, într-adevăr a câștigat Emma Stone, din „La La Land”.  Moonlight este un film care urmăreşte viaţa unui tânăr de culoare, din copilărie până la maturitate, care se zbate între dependenţa de droguri a mamei sale şi orientarea lui sexuală. Filmul abordează o serie de teme, printre care relaţia părinte-copil, identitate şi prejudecăţi.

Redactor: Camer Niță