Gafă a primarului din Iași

Gafă de proporții a primarului orașului Iași, Mihai Chirica, la depunera candidaturii pentru un nou mandat.

În discursul susținut în fața Palatului Roznovanu, edilul a făcut o gafă uriașă, care a fost taxată imediat de contracandidatul său.

“Oricine poate greși în comunicarea orală, există emoții, fraze mai lungi, un acord gramatical se poate pierde prin distanța dintre cuvântul determinat și determinantul acestuia, dar nu putem accepta confuziile de termeni, mesajele absurde, lipsa de proprietate a termenilor, care denotă fracturi de logică și discurs clișeizat. Cu indulgență, vă acrod nota 5, o promovare la limită, pentru analfabetismul functional regăsit frecvent în dezvoltarea orașului nostru.”, a scris Camelia  Gavrilă pe Facebook, candidat din partea PSD la primăria Iași.

În politica românească cea care ocupă primul loc la capitolul gafe este fostul premier Viorica Dăncilă. De altfel, și ea când și-a depus candidatura a vrut să transmită un mesaj de încurajare dar ce a ieșit a fost exact invers.

Mihai Chirica și-a depus candidatura luni pentru un nou mandat, din partea PNL, după ce la alegerile din 2016 a fost ales din partea PSD. Mihai Chirica a fost exclus din partid după mai multe declarații critice la adresa conducerii PSD de atunci.

Redactor: Oana Jărloianu